Naše zkušenosti s ePoptávka.cz? V době covidu možnost jak získávat zakázky online

Nejen ty firmy a podnikatelé, kteří byli nuceni zcela zavřít, během covidu utrpěli ztráty. Pandemie se projevila i v mnohých dalších odvětvích, v nichž byste to možná ani neočekávali. Příkladem jsme my, firma, která rekonstruuje byty a předělává bytová jádra.

Nikdo nám nezakázal provádět naši činnost, jenže zákazníci nepřicházeli. Několik nasmlouvaných zakázek se zrušilo, protože se lidé báli. Měli strach z tak velkého zásahu, jakým je rekonstrukce bytového jádra, v době covidu. Další se obávali finančních dopadů, rekonstrukce není nutná, peníze si raději chtěli šetřit. Chápeme to. Bohužel mělo toto jednání negativní vliv i na naši firmu.

Doba covidu nás donutila přesunout se online

Zatímco kamenné pobočky zažívaly a zažívají kruté časy, internetovému byznysu doba přeje. Toto jsme si uvědomili i my a rozhodli jsme se také zkusit své štěstí online. Webové stránky jsme již měli, zkusili jsme se naplno obout do jejich propagace, dokonce jsme investovali do PPC reklamy.

Nejlepším krokem, který jsme mohli udělat, však bylo registrovat se na poptávkových serverech.

Na poptávkových serverech jdete přímo naproti nabídce

Na poptávkových serverech vkládají své poptávky lidé, kteří o danou službu skutečně mají zájem. Funguje to tak, že člověk vloží poptávku, několik firem mu připraví cenovou nabídku a jedinec si pak vybere.

My jsme se registrovali konkrétně na serverech ePoptavka.cz a AAApoptavka.cz, jsou v ČR asi nejznámější. Byl to risk, protože pro firmy je registrace (členství) placená. Všechny online způsoby propagace si však vyžadují nějakou investici – dobrý web, SEO, PPC, reklamní články – do všeho je třeba peníze vložit, aby se vám později mohly vrátit. A nám se vrátily.

Na každou poptávku jsme se snažili zpracovat velmi podrobnou a vstřícnou nabídku. Nejspíš i to zajistilo, že si lidé často vybírali právě nás. A stále si nás vybírají. Na poptávkových serverech zůstaneme aktivní i po době covidu, aspoň něco dobrého nám přinesl.

Napsat komentář