Jak vybrat vysavač pro perfektní úklid?

Vysávání se řadí k těm méně populárním úklidovým pracím. Pokud ale k nim budete mít spolehlivého pomocníka, práce vám půjde rychle od ruky. A navíc vás to začne bavit. V následujících řádcích naleznete tipy, jak nesáhnout vedle.

Seznamte se

Vysavače vybírejte dle typu podlahy a velikosti domácnosti. Při výběru je také třeba zohlednit, zda vlastníte domácího mazlíčka. V takovém případě se pravděpodobně bude vysávat denně. Jaké jsou možnosti? Mezi osvědčenou klasiku patří sáčkové vysavače, které představují nejlepší poměr ceny a výkonu. Díky řadě nástavců jsou vhodné jak na vysávání tvrdých podlah, tak na koberce s vyšším chlupem. V dnešní době jsou sáčky do vysavače vybaveny HEPA filtry, které zvyšují schopnost filtrace. Proto jsou doporučovány do domácností s alergiky.

Provoz bez dodatečných nákladů

Dalším tipem jsou bezsáčkové neboli cyklonové vysavače. Jejich princip spočívá v odstředivé síle, jež odděluje menší a větší nečistoty, a poté je ukládá do sběrné nádoby. Tu pak stačí jednoduše vysypat do odpadkového koše. Proč si vybrat tento druh vysavačů? Mají stabilní sací výkon, možnost mokrého vysávání a bezkontaktní vyprazdňování sběrné nádoby.

Luxování bez námahy

Naprostou jedničkou, kterou si okamžitě zamilujete, je robotický vysavač. Při úklidu nebudete muset hnout ani prstem, veškerou práci odvede hravě za vás. Ne nadarmo se jim říká vysavače nové generace. Robotické vysavače se postarají o čistotu vašich podlah, i když nejste doma. To platí u vyšší řady modelů, které si poradí s jakýmkoliv druhem podlahové krytiny. Překvapí vás svou efektivitou a obdivuhodnou samostatností. Díky chytrému navigačnímu systému se lehce vyhnou překážkám. Nehrozí, že by vám třeba spadly ze schodů. S vysáváním úzce souvisí vytírání podlahy. Ušetřete si čas a námahu a také tuto formu úklidu nechte na robotickém vysavači.

Napsat komentář