Chcete si koupit herní PC? Poradíme vám, na co se zaměřit

Pokud vás zaujaly moderní počítačové hry, potřebujete také vhodný počítač, jenž je vybaven kvalitní grafickou kartou, výkonným procesorem a dostatečnou pamětí RAM. Současný trh je rozmanitý a nabízí různé počítače, ovšem některé jsou vyhovující pouze pro kancelářskou práci. V následujících řádcích vám proto prozradíme, co byste měli při výběru zohlednit.

Oblíbenost počítačových her roste. Potřebujete však herní PC, ovšem vybrat kvalitní sestavu není až tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Zaměřte se na jednotlivé komponenty

herní PC sestavy by vás měly zajímat mnohé parametry. Šetření na nesprávném místě se nevyplácí, potom byste se totiž rozčilovali nad tím, že se vám počítačová hra seká. Dokonalý herní zážitek vám zajistí výkonná grafická karta, ovšem není to jen o ní. Procesor je také důležitý a zapomenout nesmíte ani na operační paměť či pevný disk s vysokou kapacitou.

Dále nepodceňujte základní desku, počítačový zdroj a samotnou skříň. V neposlední řadě byste neměli šetřit ani na chlazení, aby nedocházelo k přehřívání. Herní počítače zpravidla mají externí chladič, jenž zabraňuje přehřívání procesoru.

Co se týče zmíněné paměti RAM, měla by mít alespoň 16 GB, ovšem nic nezkazíte ani 32 GB. U pevného disku se poohlédněte po typu SSD, neboť je rychlý. Ideální je kapacita 1 000 GB.

Kde koupit herní počítač?

Jestliže si chcete pořídit herní sestavu, podívejte se do nabídky internetového obchodu herni-pc-sestavy.cz, jenž se na daný segment zaměřuje. V nabídce máte počítače rozdělené podle toho, pro jaké hráče jsou určeny – nenáročné, středně náročné a náročné hráče.

Připraveny jsou i sestavy, které vás nezklamou ani v budoucnosti a jsou parametricky dokonale připraveny i na hry, jež vyjdou teprve příští rok.

Napsat komentář