Jaká existují naslouchátka? Výběr je značný

Naslouchátko, nasluchadlo

Sortiment naslouchátek si nezačnete prohlížet, dokud je sami nepotřebujete, nebo dokud je nesháníte pro někoho blízkého. Pokud jste aktuálně v takové situaci, zřejmě budete překvapeni, jaké všechny typy existují. Jak má pak člověk vědět, co si vybrat?

Typů naslouchátek existuje více, aby si každý člověk mohl vybrat takové, které mu bude vyhovovat. Obyčejně je doporučováno vybírat nejen podle typu sluchové ztráty, ale také dle preference barev a vzhledu či životního stylu. Vzhled si asi dokážete vybrat sami, ale co ta další kritéria?

Jde vám především o nízkou cenu?

Do kvalitního sluchu se vyplatí investovat, přece jenom jde o jeden ze základních lidských smyslů. Přesto jsou situace, kdy je třeba hledět na cenu. Nemusíte se bát, i levné naslouchátko udělá velkou změnu ve vašem sluchu. Levnější variantou jsou naslouchátka analogová. Nabízí jen základní funkce, avšak sluch vám navrátí! Jejich protikladem jsou naslouchátka digitální, která zpracovávají zvuk kvalitněji, jsou schopná odfiltrovat šumění.

Kde chcete naslouchátko nosit?

Na uchu, to dá rozum. Je však rozdíl, zda ho dáte do ucha, nebo za ucho. Zároveň ho můžete nosit i v kapse. Podle čeho vybírat?

  • Do ucha – hodí se pro lidi s menší nedoslýchavostí či pro ty, kdo nosí brýle. Naslouchátko za uchem a nožička brýlí za uchem totiž moc nejdou dohromady.
  • Za ucho – zesiluje více, takže je vhodné při větší nedoslýchavosti.
  • Do kapsy – je skvělé pro ty, kdo potřebují zesílit zvuky z okolí jen na pár hodin denně.

Kolik jednotlivé typy stojí, jak se ovládají a co všechno umí? To se dozvíte nejlépe u jejich prodejce. V Česku najdete bohatý sortiment na e-shopu Naslouchatko.cz. Nasluchadlo.sk je pak slovenská varianta se stejným sortimentem. Nasluchadlo vám dorazí rychle, ať už jste z Česka či ze Slovenska, protože všechny nabízené produkty jsou skladem. Pro všechny, kdo si neví rady s výběrem, je připraveno i nákupní poradenství. Tak na nic nečekejte a nechte si vrátit zpět skvělý sluch!

Napsat komentář