Prosím, posaďte se! Pohodlně na kancelářské i třeba na dětské židle

konferenční židle

Naši dobu lze označit jako „dobu sedící“. Většina z nás má sedavé zaměstnání. V práci prosedíme minimálně svých osm hodin za obrazovkou počítače. Děti sedí ve školách, doma relaxujeme vsedě v obývacích pokojích, samozřejmostí je, že sedíme za stolem během jídla. Těžko najdeme využívanější nábytek, než jsou židle. K životu jich potřebujeme hned několik. Je dobré vědět, kde koupit ty stylové, funkční a současně ergonomické, abychom si nezpůsobili zdravotní potíže kvůli nesprávnému sezení.

Kancelářské židle – nábytek, který ovlivňuje zdraví i náš výkon

Nejvíce času prosedíme v práci. Práce v kanceláři umí dát zabrat nejen našim zádům. Ovlivňuje náš cévní systém, nevhodné sezení nám přivodí problémy s krční páteří, bolesti hlavy i bolestivé karpální tunely. Spolu s ergonomickými počítačovými periferiemi, kterými jsou zejména myš a klávesnice, potřebujeme rovněž ergonomické a zdravé kancelářské židle. Levné nebo drahé, kožené i textilní, síťované či čalouněné… Každému vyhovuje jiná. Důležitou je správná volba nosnosti kancelářské židle. Dbejte též, aby byla židle správně veliká vzhledem k vaší postavě a sledujte funkční detaily. Menší lidé, především ženy, ocení například zvedací područky, které jim umožňují zasunout se s židlí pod pracovní stůl.

Stylové konferenční židle

Ve firmách nesmíme podcenit ani výběr konferenčních židlí. Chcete, aby vaše zaměstnance bavilo pracovat v týmu a účastnit se společných pracovních porad? Zainvestujte do stylové konferenční místnosti. Jejím základem jsou pohodlné a designové konferenční židle. Nezapomeňte, že v týmu se rozhodně sesbírají lidé různých velikostí, a tak by konferenční židle měly nabídnout pohodlí pro každého, ať váží 50 či 150 kilogramů.

Nepodceňujte výběr dětské židle

Sedavý způsob života již žijí i naše děti. I když se je snažíme motivovat k pohybovým aktivitám, přesto prosedí velkou část dne. Nejen ve škole, ale i následně doma, při přípravě do školy, taktéž u svých jiných zájmových aktivit. Dětské židleproto musí být rovněž ergonomické a uzpůsobené věku a velikosti dítěte. Dítě by mělo nohama vždy dosáhnout na zem. Nehodí se pro něj velké kancelářské židle, které podědí po dospělých, ani kuchyňské židle.

Rodinné pohodlí v jídelně

Pohodlí si je však třeba dopřát i v jídelně. Kdo si chce užívat rodinné stolování, ten si rozhodně nevystačí pouze se sezením za vyvýšeným barovým stolkem na vysokých židlích. Dostatečným není ani jídlo v obýváku u konferenčního stolku. Přesto to mnozí ve snaze ušetřit místo a zbavit se jídelny praktikují. Do rodinného bytu patří vždy kvalitní a dostatečně velký jídelní stůl a správné židle. Jídelní stoly se dají pořídit samostatně, ale rovněž jako jídelní sety spolu se židlemi. Sety i další židle a koupíte v e-shopu Primazidle.cz.

Napsat komentář