Imunita jako ze železa? Vsaďte na správný jídelníček, dostatek pohybu a vhodné doplňky stravy!

zdraví

Imunita je naším andělem strážným. Andělem, který nikdy nespí. Chrání nás 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. Za jedné podmínky- je-li patřičně silná. Oslabená imunita toho naopak moc nezmůže. Co udělat pro to, abychom měli imunitu jako ze železa? Není toho až tak moc.

K čemu potřebujeme silný imunitní systém? K tomu, abychom neonemocněli. Imunitní systém je naší osobní vojenskou četou. Ta reaguje v podstatě na každou látku, s níž přijde do styku. Tu si nejprve otestuje a zhodnotí, jestli je či není pro náš organismus škodlivá. Usoudí-li, že ano, ihned zasáhne. Aktivuje obranné mechanismy a látku zneškodní, popřípadě ji do těla vůbec nevpustí. Už rozumíte, jakou roli v této obraně hraje síla dané armády? Síla imunity jako takové? Nesmírnou. Čím silnější imunitu budeme mít, tím silnější obranu nám bude poskytovat.

Klíče k silné imunitě

Čím výše zmíněného docílit? Klíčů k silné imunitě, a tím pádem i životu bez nemocí je hned několik. Samy o sobě ale moc nezmohou. Dohromady už ovšem ano. Imunita si například nerozumí se stresem. Zřejmě jste si všimli, že jste onemocněli zrovna v době, kdy jste se s něčím trápili? To vypovídá o mnohém, nemyslíte?

Zatočte se stresem

Klíčem číslo jedna je tedy stres eliminovat, nebo alespoň minimalizovat. Stres dnes bohužel patří k současnému životu, jde jen o to umět s ním nakládat. Věřte, že pomáhá známé rčení: nedělejte si hlavu s tím, co nedokážete změnit. Budete-li se jím řídit, budete mít vyhráno.

Dobře jezte, otužujte se a hýbejte

Klíčem číslo dvě je správný jídelníček. Ano, i tuto radu zřejmě slyšíte ze všech stran. I to, že jsme tím, co jíme, je ovšem holá skutečnost. Takže pravidelně jezte na živiny, vitamíny a na minerály bohatá jídla. Pokud se vám jich nedostává, pomozte si vhodnými doplňky stravy (vhodný je například přípravek GRAVIOLA PLUS od Naturvity). A k tomu se otužujte a hýbejte. Ideálně na čerstvém vzduchu. Běhejte, jezděte na kole, nebo choďte na dlouhé procházky. I když prší, fouká nebo je pod nulou! A v neposlední řadě se hodně smějte. Smích má totiž imunita snad ze všeho nejraději.

32120-naturvita-banner-biosil

Napsat komentář