Jak se pere ve velkém aneb praní nemocničního prádla

praní prádla, praní zdravotnického prádla, průmyslové čištění

Pravděpodobně už jste si někdy dávali kabát do čistírny. Díky moderním technologiím a postupům ho tam zvládnou vyčistit daleko lépe než vy doma. Kromě čistíren však existují i prádelny, které si daleko lépe než vy poradí se špinavým prádlem. Právě ty se zpravidla starají o praní nemocničního prádla, hotelových povlečení, ručníků atd.

Jednou z nejpovolanějších českých firem v tomto odvětví je PaČ – Prádelna a čistírna, s.r.o. sídlící na Vysočině ve Žďáru nad Sázavou. Nabízí čištění oděvů soukromým osobám, ale také velkým institucím. Hodně často pere pro nemocnice, hotely, pensiony, restaurace apod. Vzpomeňte si na to, až před vás v restauraci zase položí sněhově bílý látkový ubrousek.

Sněhově bílá díky přesným postupům pro různé druhy prádla

V čem spočívá kouzlo sněhově bílého oblečení? V různých postupech pro rozdílné druhy prádla. Žďárská prádelna a čistírna spolupracuje s inženýry chemiky a také s Vysokou školou chemicko-technologickou v Pardubicích. Ti na základě požadavků sestavují technologické postupy pro praní prádla různých typů. Je rozdíl, zda chcete prát prádlo hotelové, silně znečištěné, barevné, ze zdravotních zařízení apod.

Co se týče pracích prostředků, ty vlastně ani moc speciální nejsou. Používají se prací prostředky Hygenil bio, Alfa či Ariel, k tomu ještě doplňkové prací emulze. Klíčem je jejich správné použití.

Infekční prádlo potřebuje speciální péči

Praní zdravotnického prádla je ještě specifičtější. Prádelna se musí potýkat se skvrnami od krve a dalších biologických materiálů, prádlo navíc může být infekční, pak je potřeba dekontaminace. Nedílnou součástí je rovněž sušení a žehlení, při němž se prádlo termodesinfikuje.

Žďárská prádelna a čistírna prádlo nejen vyčistí, ale také opraví – zašije díry, vymění knoflíky apod. Všechno zvládá do 24 hodin, funguje totiž v dvousměnném provozu. Prádlo si navíc zdarma vyzvedne, a to nejen ve Žďáře nad Sázavou a okolí, ale také v Praze, Brně a blízkosti dálnice D1. Více informací najdete na www.pradelna-zdar.cz.

Napsat komentář