Trendy ve zdravém stravování? Berte je s rezervou!

klíčení semen

Vegetariánství, veganství, paleodieta, ketodieta, raw strava… To je jen malý výběr těch nejpopulárnějších směrů zdravého stravování. Mají skutečně smysl?

Raw, paleo, keto, vegan… Jakou cestu zvolit?

Říkáte si, kdo se ve všech trendech zdravé výživy má vůbec vyznat? S tím nelze než souhlasit. V poslední době se objevila spousta různých směrů. Zatímco některé mají určitě smysl, jiné mohou působit poněkud absurdně. Proto mnohdy může být lepší (a také jednodušší) řídit se obecnými zásadami zdravého stravování a především selským rozumem. A ony zásady zná snad každý, přinejmenším teoreticky. Mezi ty nejdůležitější patří více menších porcí, dostatek čerstvého ovoce a zeleniny, vyvážený příjem tuků, bílkovin a sacharidů a podobně. Pro většinu lidí však může být značně obtížné dostát všem těmto zásadám, obzvlášť v hektických pracovních dnech.

Pomocníci, kteří vám ušetří spoustu času

Není proto náhoda, že se velké oblibě těší nejrůznější přístroje, s jejichž pomocí lze mít dostatečný příjem důležitých živin pod lepší kontrolou. To je případ výkonných odšťavňovačů, které z ovoce i zeleniny dostanou jen to nejlepší. Díky smoothie mixéru si můžete připravit výbornou rychlou svačinku. Někdo zase nedá dopustit na kvalitní domácí jogurty, kterým se ty kupované nemohou ani zdaleka rovnat. A zdravé pečivo, o jehož složení budete mít dokonalý přehled? Moderní domácí pekárny zvládnou upéct nejen výborný chléb, ale pomohou vám i při výrobě džemů, povidel atd. A co domácí klíčky? O ty se postarají praktické klíčící misky, které si poradí při klíčení luštěnin, semínek i ořechů. Nedáte-li dopustit na naklíčené luštěniny, ořechy nebo semena – klíčidla vám pěstování lahodných a svěžích klíčků nabitých zdraví prospěšnými látkami ještě více usnadní.

Napsat komentář