Vylepšením veřejného prostranství získáme prostor pro zábavný pobyt venku

dětské hřiště, skluzavky

Městské parky i prostranství na návsích v menších obcích a vesničkách posledních pár let procházejí razantní proměnou. Dláždí se chodníčky, vyměňuje se nefunkční veřejné osvětlení, prostory u kašen i obchůdků jsou vyplňovány lavičkami, pěknými odpadkovými koši a dalším mobiliářem. Změn dostávají i dětská hřiště, kdy se prolézačky, letité houpačky „zeměkoule, na něž nostalgicky vzpomíná starší generace, vyměňují za bezpečnější a estetické herní prvky.

Bezpečný pohyb dětí umožňují propracovaná dětská hřiště

Zvláště rodiče malých dětí musejí mít radost, neboť se nevzhledná a od psů pomočená pískoviště nahrazují ohrazeným prostorem pro plácání bábovek i stavění hradů z písku. Kovové, rezavé prolézačky a rozviklané houpačky jsou vyměňovány za funkční dětská hřiště Berliner Seilfabrik. Ta rozvíjejí nejen dětskou fantazii, ale podporují motoriku a potřebné fyzické dovednosti. Na výběr jsou kosmické soustavy UFOs, na nichž děti mohou lézt do nových galaxií díky bezpečné konstrukci.

Fyzickou zdatnost a motoriku podporují zábavně-sportovní soustavy

Šplhání a dovednosti ve vyšších sférách umožňují další systémy jako třeba Terranos a Terranova nebo Polygode. Všestranné aktivity umožňuje například HodgePodge soustava. Pro zřizovatele zábavních míst pro děti a mládež z řad provozovatelů mateřských školek a základních škol jsou doporučovány kombinované soupravy, které lze sestavit dle vlastních představ. Zábavní a sportovní dětská hřiště se dají vystavět na veřejných prostranstvích, ve výchovných a rekreačních zařízeních i v obchodních centrech a kinech.

Mládež a dospělí se chtějí vydovádět ve skateparcích a multifunkčních arénách

Veřejný prostor má být přirozenou formou součástí okolního světa. Nejen odpočinková prostranství s lavičkami, stolky, altánky, ale i městský mobiliář se sportovním vyžitím jsou čím dál více žádané veřejností. Skateparky, sportovní multifunkční arény, ale i praktické záležitosti jako solární nabíječky mobilních telefonů a fotoaparátů jsou oceňovanou součástí vnějšího světa. Chceme-li trávit více času venku sami, případně se svými dětmi, rodinou a partou kamarádů, měli bychom mít dostatek příležitostí, kde a jak smysluplně svůj volný čas prožít.

Napsat komentář