Zbavte se průjmu!

léčba průjmu, průjmová onemocnění

Každý z nás si prošel jistě mnohokrát střevními potížemi. Je to běžná věc, o které se ovšem většinou stydíme mluvit. Jako kdyby šlo o nějaké společenské tabu. Přitom je to jenom jeden z mnoha problémů, které mohou naše tělo postihnout. Když už o problému tedy nechceme mluvit, pojďme ho alespoň vyřešit, léčba průjmu je pro naše zdraví nutná.

Buďme rádi za nepříjemnosti

Jakkoliv zní tento nadpis zvláštně, musíme si uvědomit, že v našich zemích jsou průjmová onemocnění jen nepříjemností, jíž za pár dní vyřešíme. V rozvojových zemích se na tyto obtíže často umírá. Stejně tak ve středověku končila úplavice často smrtí. Proč? Většinou došlo k naprosté dehydrataci, a tím pádem k vyčerpání celého organismu. I když úplavice je dnes již vzácné onemocnění, při běžném průjmu se s vaším tělem dějí podobné věci.

Prevence

Nejlepší prevencí je hygiena. Mýt si poctivě ruce, dávat si pozor na to, co jíme. Náš jídelníček je asi nejčastějším důvodem střevních potíží. Někdy za to může nevhodná kombinace jídel, jindy trochu zkažená potravina. Poslední častou příčinou je též stres. Znáte úsloví, že se mu “strachy stahuje žaludek”? Něco takového se v těle opravdu děje. Takový problém vyřešíte asi jen tím, že se přestanete tolik stresovat. Dokud nejde o život, tak přeci nejde o nic.

Léčba

I přes kvalitní prevenci někdy problémy přijdou. V průběhu nemoci nezapomeňte pravidelně doplňovat tekutiny, aby nedošlo k zhoršení celkového stavu. Nezapomínejte též na dietu. Co by se mělo během průjmu konzumovat? Rady se pochopitelně liší, ovšem suché rohlíky a neslazený černý si z dětství asi vybaví většina z nás. Léčba průjmu se často řeší aplikováním prostředků ke zklidnění žaludku. Jednou ze známých značek vhodného přípravku je Hylak, jež vaši střevní mikroflóru dokáže postavit opět do latě a umožní vám se zase normálně stravovat.

Napsat komentář