Mnoho z nás jí možná považuje za něco cizorodého, nicméně je to látka, která se přirozeně vyskytuje v každém z nás.
Kyselina hyaluronová (KH) neboli hyaluronan hraje základní roli při zachování napětí, pružnosti a poddajnost pokožky. Svými antioxidačními účinky ji chrání před volnými radikály, podporuje tvorbu kolagenu a podílí se na jiných důležitých biologických pochodech v pokožce. Stárnutím se koncentrace kyseliny v pokožce rapidně snižuje. Tím dochází k dehydrataci pokožky, které je příčinou jejího blednutí a vrásnění. Pravidelné dodávání této kyseliny je velmi důležité pro zdraví a mladistvý vzhled pokožky.
Blahodárné účinky kyseliny hyaluronové:
Zajišťuje účinnou hydrataci
Má regenerační účinky
Chrání kůži před zevními vlivy
Udržuje pokožku a tkáně pevné a pružné
Vyhlazuje starší vrásky a oddaluje vznik nových
Účinně blokuje volné radikály
Zabraňuje vzniku strií
Výrazně koriguje problémové projevy pleti
Urychluje hojení ran
Brání vzniku jizev
Jak na ní 🙂
Práce s KH není zrovna jednoduchá, ale s trochou praxe to zvládne každý z vás. KH je mrška, protože se při rozpouštění tvoří cucky (hrudky). Jak je patrné z další fotografie, tak na vodě plave.
Poté. co jí dáme do vody, musíme jí ihned začít míchat.
V míchání pokračujeme. Tady je už vidět, jak se tvoří gel.
Trošku špatné doostření – prostě kompakt mi to ne a ne zaostřit na prst, ale i tak je vidět, jaké hrudky KH dokáže udělat. Nutno podotknout že jsou i docela tuhé a v krému je nerozmícháte.
Takhle to vypadá po asi 2 minutách míchání. Já jí v této fázi odkládám a čekám 10 – 15 minut, než jí zakomponuji do krému – na konci emulgace.
No a takhle gel vypadá těsně před tím, než ho dám do krému. Sami vidíte, že je docela tuhý. A tu největší hrudku jsem vyndala, protože v krému bych jí nerozmíchala.
A co dávkování?
KH se používá v koncentraci 0,1 až 0,5% z celkového množství výrobku, je rozpustná ve vodě, tudíž je vhodná do všech výrobků, které vodu obsahují.
Do 50 ml krému tedy přijde při 0,1% koncentraci 0,05 g KH, při 0,3% koncentraci 0,15 g KH a při 0,5% koncentraci 0,25 g KH. Tady je patrné, že se bez setinkové váhy neobejdete. Můžete také použít měrné lžičky, ale výrobců je mnoho. Pro orientaci uvádím, že zarovnaná lžička o objemu 2 ml obsahuje 0,4 g KH 🙂
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie..SouhlasímRejectDalší informace
Ochrana osobních údajů a souborů cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.