Výživný letní tělový krém – regenerační

Výživný letní tělový krém - regenerační

Výživný letní tělový krém – regenerační

Už dlouho jsem “nevařila” normální krém (už to nemám kam mazat), takže mi přišla vhod poznámka mého manžela, abych mu něco připravila po opalování – ano, on se opaluje, bez komentáře :). Samozřejmě, že krém je univerzální a mohou ho používat i dámy. Nicméně kombinace levandule s jalovcem  je čichatelná i pro muže 🙂

 Recept na cca 130 ml

40 g měsíčkového macerátu
4 g karotkového oleje
6 g emulgátoru č. 3 
4 g cetyl alkoholu
75 ml minerální vody
0,1 – 0,2 g kyseliny citronové (na špičičku nože)
25 kapek cosgardu nebo KEM E
16 kapek EO jalovce
20 kapek EO levandule

Mimo to budete potřebovat:

2 misky
kapučínovač
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
150 ml dózu
Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do jedné misky poté odměříme oleje a vosky, do druhé misky  minerální vodu a kyselinu citronovou. Obě misky  se vloží do vodní lázně. Měsíčkový macerát mám vlastní. Pokud by jste nevěděli jak na něj, rychlý způsob macerace najdete zde.
Počkáme, dokud se emulgační vosky zcela nerozpustí. Poté vlijeme vodu do oleje a mícháme, zprvu kapučínovačem, poté metličkou.  Nakonec přidáme konzervant a esenciální oleje. Hotový krém je takhle hezky zabarvený, ale nemusíte se bát jeho aplikace. Krásně se vstřebá.
Hotový krém má pH cca 5,5 a vydrží cca 3 měsíce. Kyselina citronová je v tomto případě třeba, bez ní  se pH krému pohybuje kolem 7, což je hranice účinnosti cosgardu. Množství kys. citronové přizpůsobíme použité vodě. Já používám Evianku a stačí 0,1 g. Pokud krém změní odér, musí se vyhodit.
Tento krém je vhodný obzvláště po slunění. Karotkový olej zajistí přísun karotenu pro prodloužení barvy opálené pokožky a měsíčkový macerát spolu s esenciálními oleji pokožku jemně regeneruje.
www.mishabeauty.org


Napsat komentář