Dovádění na lyžích, aneb sněžné radovánky

mountains-1376257_640

Sice to poslední dny vypadá nadějně, ale jestli tu nakonec bude kde nazout lyžáky, to je zatím ve hvězdách. České počasí si z nás očividně dělá legraci. Ale co s tím, když se lyže ve stojanech doslova tetelí, až přijde jejich čas? Neriskovat a vyrazit na kopce někam do ciziny?

Už několikrát jsme doma plánovali, že se vyrazíme podívat do Alp. Každý o tom básní, tak přeci nebudeme pozadu. Na netu jistě najdu informace o nějakých zájezdech. Jak jen to švagrová říkala? Travel… Travel new… už to mám! NewTravel.cz a teď už jen zadat do vyhledávače: lyžování.ski-1681256_640

Fantazie na dosah ruky

Správně. Třeba takové Rakousko – není až tak daleko a sjezdovky mají proslulé! Tradiční Alpská střediska nabízejí dostatek prostoru pro vyřádění celé naší neposedné rodinky. Dokonce natolik, že až se děti unaví, my dospělí budeme smět konečně využít nějaký ten večer k odpočinku a v poklidu.

Každá sezóna prý chystá pro sněhové nadšence spoustu zájezdů. Koukám, že v ceně je doprava, super ubytování, dokonce i jídlo a většinou i skipass. To zní dobře, o to méně starostí pro nás, když je vše zařízeno předem. A bydlení si představuji naprosto romanticky! Jen nevím, jestli zvolit hotel, penzion či horskou chatu.

Sjet si nějaký pořádný ledovec – kdo zažije víc? Já vím, že se tu lyžuje skoro celý rok, ale teď kolem svátků to má prostě nedostižné kouzlo. Musím si nechat poradit, které středisko je pro nás poloamatéry nejschůdnější, abychom si zas nenasadili laťku, na kterou nelze dosáhnout.

Když se zima snoubí s teplem

Nakonec na mě však zamrkal popisek střediska Bad Gastein. Nechci předbíhat, ale lákadlo v podobě termálních pramenů po celodenním řádění na sjezdovce, to asi vyhraje. A děti vezmeme k proslulému vodopádu v centru města, který mezi historickými domy určitě čekat nebudou. Pro každého se tu najde něco TOP – nejsem já dokonalá?

Napsat komentář