Odličovač na oči

Odličovač na oči

Poslední dobou se ve skupině Přírodní kosmetika na Fcb řešil oční odličovač pro majitelky citlivé pleti. Proto jsem se pustila do výroby jedné z možných variant. Podotýkám, že pokud se něco dostane do očí, tak to na 99,9% bude pálit každého, takže i tenhle by se do očí neměl dostat. Navíc odličování oček je věc nadmíru jemná, až bych poeticky napsala delikátní, takže při šetrném použití by opravdu neměl vadit nikomu. Odličovač je bezvodý, proto v galerce vydrží opravdu dlouho a vezme i voděodolné řasenky. No a kdyby jste patřily mezi ty, kterým bude vadit i tato varianta, tak ho klidně “vypatlejte” na promazávání rukou 🙂

Rozpis na cca 90 ml

46 ml coco siliconu
20 ml oleje z révových jadérek
20 ml caprylisu
5 g cetearyl alkoholu (může být i více, záleží na tom, jak hustý odličovač chcete)
2 kapky vit.E
Mimo to budeme potřebovat misku, metličku, odměrku, vodní lázeň, lahvičku s malou pumpičkou. Výroba je velmi jednoduchá.
Veškeré suroviny mimo vit. E odvážíme a odměříme do misky a necháme ve vodní lázni rozpustit.
Vyjmeme a přidáme vit. E, zamícháme.
Jen pro ilustraci – není nutné – jsem směs vymíchala v misce s ledovou vodou. Pokud je směs už zatepla dobře rozmíchaná, lze jí rovnou nalít do lahvičky s pumpičku, ztuhne sama.
Proč je v receptu cetearyl? Je to čistě pro zahuštění olejů. Díky zahuštění se směs rovnou nevsákne do vatového tamponku a my s ním pak nemusíme oči třít. Stačí jemně oči potírat a očistit od líčidel. Volba olejů je pak jasná. Jedná se o tzv. “suché” oleje, které oční okolí nijak nezatěžují.
Pro dočištění je ideální na čistý tampon nanést růžovou, heřmánkovou nebo chrpovou vodu a oči jím jemně potírat. Po odlíčení samozřejmě použijeme nějaký jemný krémík.
mishabeauty.org


Napsat komentář