Jak zhubnout díky správným potravinám

Jak zhubnout díky správným potravinám

Snaha zhubnout je častým problémem a téměř každý se o to někdy pokoušel. Téměř 80% úspěchu však leží za správnou stravou. I když budete každý den cvičit, ale budete špatně jíst, výsledky budou minimální. Díky vhodnému jídelníčku můžete výrazně zhubnout, vybudovat svalovou hmotu a zlepšit kondici. Jak na to?

Vše začíná nákupem

Když budete mít doma dobré potraviny, budete je jíst. Při nákupu myslete na zdravější varianty příloh, které mají nižší glykemický index a obsahují více prospěšných látek a naopak méně těch zbytečných prázdných kalorií, které jsou často příčinou, proč se nám nedaří zhubnout. Vytvářejte si nákupní seznam, kam si napíšete všechny správné potraviny, jako je zelenina, ovoce nebo zdroje kvalitních bílkovin. Když vynecháte regály se sladkostmi a nakoupíte pouze to, co máte, velmi zvýšíte své šance pro dodržování správného jídelníčku.

Poměr živin a načasování jídel

Důležité je myslet na vyvážený poměr živin. Obsah tuků, bílkovin a sacharidů v naší stravě by měl odpovídat naší pohybové aktivitě a cíli, kterého chceme dosáhnout. V zásadě platí, že významně omezovat jeden druh živin není vhodné a je dobré najít vyvážený poměr, na který bude vaše tělo dobře reagovat. Načasování jídel je poměrně individuální záležitost. Někomu vyhovuje šest malých porcí za den, někdo si dá spíše tři větší jídla. Není nutné držet se zažité poučky, že čím více menších jídel, tím lepší. Pro většinu lidí je však důležitá vybrat si nejlepší snídani, která dodá důležité živiny a doplní tělu energii, kterou ztratilo během spánku.

Síla přírodních spalovačů

Pro zvýšení efektu a rychlejší dosáhnutí výsledku je možné zařadit do jídelníčku přírodní spalovače tuků. Tyto potraviny pomáhají metabolismu tuků, ale nejsou samospásné. V kombinaci s nimi je důležité dodržovat zdravý životní styl s vyváženým jídelníčkem a pravidelným vhodným pohybem ideálně v odpovídající tepové frekvenci pro spalování tuků.

Být zdravý a fit je životní styl

Chcete se dozvědět něco více o tom, jak být fit a reálně zařadit zdravé návyky do svého života? Podívejte se na rady a tipy v magazínu Realfitness.cz. Uvidíte, že zhubnout a cítit se dobře ve svém těle není pouze výsadou několika vyvolených, ale může to být váš nový životní styl a vášeň.

Napsat komentář