Pampeliškový tuhý tělový krém

Pampeliškový krém

Pampeliškový tuhý tělový krém

Není to tak dlouho, kdy jsem se tu zmínila o využití pampelišky v kosmetice. Pokud jste si tedy vyrobili olejový macerát, pak ho můžeme rovnou využít k výrobě tuhého tělového krému.

Recept na jednu dávku necelých 50 ml

15 g včelího vosku
15 ml macerátu z pampelišky
15 ml olivového oleje
Výroba je neobyčejně jednoduchá. V misce ve vodní lázni roztavíme včelí vosk, spolu s macerátem a olejem. Jakmile se vosk roztaví, směs promícháme a ihned přelijeme do nějaké silikonové formičky. Necháme ztuhnout – při pokojové teplotě.
Tuhé tělové krémy se používají tak, že se zahřejí v dlani a to, co nám ulpí na rukou, vmažeme do velmi suchých míst na těle. Krém skladujeme při pokojové teplotě, v létě v ledničce.
Pampeliškový krém při tomto složení bude pokožku změkčovat, chránit, ošetřovat při podráždění – ideální je na popraskané ruce. Pokud to tedy v jarním období přeženete s prací na zahradě bez rukavic, může se vám tenhle jednoduchý, ale velmi účinný krém hodit. Hojení drobných ranek podpoříte i přidáním cca 10 kapek levandule (těsně před tím, než směs vlijete do formičky).

Ty droboučké částečky na krému jsou zbytky organických nečistot z včelího vosku – použila jsem k výrobě nečištěný vosk od místního včelaře.

http://www.mishabeauty.org/



Nastartujte organismus nejen pomocí jídla

Napsat komentář