Zahradní nábytek, aneb jak být i venku v pohodlí

Dřevěný pivní set PIKNIK 160cm z masivní borovice

Lidskou přirozeností je pečovat o svůj domov a dbát na to, aby se nám v něm příjemně žilo. Nakupujeme nábytek a doplňky, uklízíme, pyšně dům předvádíme návštěvám. Mnoho z nás však zapomíná na to, že domov není jen zastavěná plocha, ale i zahrada.

Vlastní kousek přírody

Více než 2,6 milionu Čechů žije v bytě v panelovém domě. Jediný kontakt s přírodou je pak při procházkách do parků a lesů, popřípadě k přírodním koupalištím. Většina je tak spokojená, ale velká část obyvatel po večerech sní o domku s alespoň malou zahrádkou, kde by měli svůj vlastní kousek přírody. Ať už je zahrádka malá či velká, dá se využít rozličnými způsoby, od pěstování ovoce a zeleniny, přes dětské hry, až po pravidelné slunění se a grilování s přáteli. A stejně jako uvnitř domu, i zde platí, že kvalitní vybavení je základ.

Pohodlné posezení

Zahradní nábytek bychom měli vybírat s rozvahou a vědomím, že bude vystaven povětrnostním vlivům, nepřízni počasí, a pokud ho nemáme kam uklízet, tak i mrazům. Kvalitní zahradní nábytek se těmto podmínkám ale přizpůsobí. Nabídka obsahuje mnoho různých materiálů, mezi nejoblíbenější však stále patří plast a dřevo. Při výběru bychom si měli ujasnit, zda nábytek bude vystaven přímému slunečnímu svitu, jestli ho budeme přenášet, a především, že kromě pěkného designu by měl být i pohodlný.

Židlemi to nekončí

Naše volba zahradního sezení však nemusí zůstávat pouze u židlí a stolu. Možností je nesčetněkrát více, oblíbenosti se stále těší například zahradní lehátka. Jen málo činností poskytne větší relax, než polehávání na pohodlném lehátku a chytání slunečních paprsků do zásoby. Pokud však máme rádi u odpočinku i trochu zábavy, přímo se nabízí koupě zahradní houpačky a sítě. Není důležité, zda se síť bude pohupovat ve svém vlastním rámu, či bude zavěšená mezi stromy, míra potěšení je vždy stejně velká.

Pokud tápeme v tom, v jakém obchodě ideální nábytek pro nás hledat, je tu porovnávač nábytku InHaus.cz, který shromažďuje produkty z mnoha různých obchodů. Pak už nic nebrání koupi toho pravého, rozpálení grilu a užívání si života.

Napsat komentář