(Ne)obyčejná tráva a rakovina

Je obyčejná tráva opravdu “obyčejná”?

Divoké byliny naši rodinu provázejí již několik let. V zeleném porostu mě vždy zajímá co neznámého tam objevím, popřípadě co bych asi tak mohl hned slupnout. Léčivých bylin je opravdu mnoho a nedělám si iluze, že bych mohl někdy dojít až na samý konec a poznat vše na první pohled. Ačkoliv koukám na zem opravdu často a i bezděčně, tak mi něco důležitého ušlo.

Dr. Joachim Mutter

Před několika lety jsem na jednom kurzu o divokých bylinách, který jsme pořádali v Jindřichovicích pod Smrkem, prohlásil, že tráva je jaksi na nižším vývojovém stupni než například kopřiva nebo pampeliška. Nedávno jsem našel krátkou zmíňku o travinách v knize Dr. Joachima Muttera – “Grün essen” – “Zeleně jíst”. Odstavec se jmenoval “Chcete žít, tak kousejte do trávy”. Kousat do trávy znamená v přeneseném slova smyslu “natáhnout brka”, no prostě zemřít. Tráva má opravdu neuvěřitelnou sílu!!! Zelený ječmen a podobné výrobky jsou vlastně také “jen” tráva.

Nechci zde dělat reklamu žádnému výrobku. Chci tě jen upozornit na to co mi unikalo při hledání léčivek. Byl to ten zelený meziprostor. Byla to TRÁVA.



více zde: http://www.silaprozivot.com/neobycejna-trava-a-rakovina/

 

Napsat komentář