Víte, jak správně vybrat kancelářskou židli?

Křeslo Casey – Baku 3 žlutá

Výběr nové kancelářské židle je událostí, kterou není radno podceňovat. V případě, že si pořizujete židli pouze domů, a to ještě spíše na okrasu než na práci, nelamte si zbytečně hlavu. Pokud však pracujete u stolu mnoho hodin denně nebo vybíráte nový kousek do kanceláře, určitě si dejte záležet, aby vše bylo přesně tak, jak má.

Křeslo nebo židle?

Křeslo nebo kancelářská židle – a víte jaký je v nich rozdíl? Kancelářské židle jsou provedení, která mají pevně stanovený úhel opěradla, s nímž nemůžete manipulovat. Oproti křeslům nejsou tolik přizpůsobivá a ergonomická, ale i tak mají své výhody. Jistě to znáte sami, čím více má křeslo poloh, tím více si vás podmaňuje. Lehce se pak může stát, že budete u stolu sedět či pololežet ve špatné a zdraví škodlivé poloze mající neblahý vliv na páteř a záda. Křesla jsou rovněž větší a mnohem robustnější než kancelářské židle. Hodí se do větších interiérů.

Jak dlouho na židli sedíte?

Trávíte na židli pár minut, tři hodiny či celý dlouhý pracovní den? Řadíte-li se do poslední skupiny, doporučujeme kupovat kancelářskou židli vybavenou minimálně bederní opěrkou, područníky pro obě ruce a výškově nastavitelnou opěrkou hlavy. Čím lepší ergonomie, tím lépe. Určitě po náročné kancelářské směně oceníte vynaloženou investici do špičkového modelu. Takové kancelářské židle nabízí na adrese internetového obchodu https://www.atan.cz/.

Stabilní podvozek

O tom, že kancelářská židle musí být v první řadě stabilní, není třeba dlouho diskutovat. Je to zbytečné a nejede přes to vlak. Pětikolečkový systém by měl být samozřejmostí, po jiných modelech se radši neohlížejte. Záleží na materiálu koleček? Těm, kteří touží po pohodlném používání, určitě ano. Máte-li měkkou podlahovou krytinu, kupujte kolečka tvrdá plastová. S plovoucí podlahou a dlažbou si zase více rozumí kolečka pogumovaná, která po pevném povrchu lépe jezdí.

Napsat komentář