Oxid zinečnatý

FT_trombone_actif-cosmetique_MS_oxyde-zinc[1]

Oxid zinečnatý je bílý pigment, který se používá jako jedna z nezbytných surovin pro výrobu kosmetiky určené pro citlivou či problematickou pleť, a to pro své čistící, antibakteriální  a antimykotické vlastnosti.    Přidává se do krémů určených na aknózní pleť, do zklidňujících krémů pro citlivou a podrážděnou pokožku, do mastí na ochranu pleti zadečku u…