Jaké granule vašemu psovi prospějí?

labradoodle-2330320_960_720

Lidské jídlo do psí misky nepatří. Pokud stále ještě dáváte vašemu čtyřnohému příteli zbytky jídla, věřte, že ho tím zabíjíte. Možná proto je váš pes bez nálady, unavený, má matnou srst a problémy s klouby. Změníte to jednoduše, stačí koupit správné granule a dopřát mu vyváženou stravu. Naučte se vybrat ty nejlepší.

Váha, věk a aktivita

Složení granulí, tvar i tvrdost musí být přizpůsobeny fyzickému stavu psa. Štěňata a starší psi musí dostat granule měkčí a menší. Platí, že čím větší tlama, tím větší musí mít granule tvar. Velká plemena by se mohla malými kousky zadávit.

Složení krmiva pro psy pomůže žít lepší život

Nekupujte granule podle obalu, ale podle složení. Pokud jste dosud kupovali určitou značku jen proto, že na vás z obalu koukal váš milovaný kokršpaněl, pravděpodobně jste dělali velkou chybu. Jedná se jen o chytrý marketingový tah. Co naopak musíte udělat vždy? Najděte si chvilku času a přečtěte si složení. Pes je masožravec a krmivo pro psy musí v první řadě obsahovat maso (může být mražené, sušené, čerstvé či ve formě moučky). Pozor, nikdy si nepleťte masovou moučku s masokostní. Ta druhá do kvalitního krmiva nepatří. Dále je žádoucí, aby krmiva pro psy obsahovala omega 6 a omega 3 mastné kyseliny, dostatečnou dávku bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Sledujte také obsah vlákniny, která je důležitá pro správné trávení. Naopak nežádoucí složkou jsou obiloviny, které nemají pro psy žádnou výživovou hodnotu.

Kvalita a atraktivní chuť z USA

Mezi chovateli bodují krmiva pro psyTaste of the Wild, která se do ČR dováží z USA. Výjimečná jsou složením, obsahují výhradně čerstvé maso, například srnčí, z lososa, krůtí, kachní či bizoní v kombinaci s bylinkami, lesními plody a zeleninou. Složení granulí odpovídá jídelníčku psů jako šelem. Značka nabízí granule pro aktivní psy, štěňata i psí seniory. V sortimentu má také konzervy, které jsou příjemným zpestřením psího jídelníčku.

Napsat komentář