Hokej jako volnočasová aktivita? Přesto nepodceňujte výběr vybavení!

ice-1863886_960_720

Rozhodli jste se, že se budete pravidelně oddávat hokeji na místním stadionu? Pokud máte partu stejně smýšlejících přátel, není jediný důvod, proč byste měli od svého záměru upustit. Umožňuje-li vám to zdravotní stav, nasaďte si brusle, helmu a chrániče, chopte se hokejky a vžijte se alespoň na chvíli do role velké hvězdy NHL. Počat – že vás nákup vybavení teprve čeká a nevíte si rady? Pak vám přijdou vhod následující informace. Prozradíme vám, na co si dát pozor a proč si připlatit za kvalitu.

Sortiment hokejového vybavení je neuvěřitelně rozsáhlý. Příslušenství se liší cenou i kvalitou a obecně se dělí na profesionální a amatérské. V obou skupinách najdete levnější a dražší varianty, nicméně platí, že se nevyplácí šetřit na nesprávném místě. Samozřejmě nemusíte investovat tolik, co profesionální hráči, ale stejně tak raději dejte ruce pryč od podezřelé levné výbavy neznámého původu.

Jaké brusle?

Brusle zajišťují kontakt hráče s ledem. Měly by být pevné, komfortní a lehké, jinak bude každý metr utrpením. Skvělou volbou jsou brusle značky Bauer, které jsou k mání v mnoha variantách pro všechny typy hráčů. Patentovaná technologie TUUK posiluje sílu záběru a zrychluje pohyb. Brusle této renomované značky používá 91 % hráčů v zámořské NHL, 95 % hráčů v KHL a 87 % českých extraligových hokejistů.

Jakou hokejku?

Zůstanete-li u značky Bauer také v případě hokejky, rozhodně neuděláte chybu. Výrobce používá kompozitové materiály, díky kterým jsou hole lehčí a pevnější než v minulosti. Dokonalý způsob ohýbání umožňuje přesměrování co největšího množství energie do střely.

A co dál?

Hokej je kontaktní sport a pobyt na ledě bez výstroje může skončit fatálně. Bauer vyrábí také helmy, nákrčníky, chrániče ramen, loktů a holení, suspenzory a rukavice. Vše ve vysoké kvalitě pro maximální ochranu hráče. Veškeré vybavení najdete na www.bauerhockey.cz.

hockey-1415190_960_720

Napsat komentář