Nepodceňujte bolest nohou! Je to i příznak závažné nemoci!

zdravé nohy

Nohy nebolí jen z námahy. Ve většině případů je bolest projevem nemoci, kterou musíte řešit. Jaké jsou nejčastější příčiny a jak jim předcházet?

Musíte ji rozeznat

Vždy hledejte příčinu. Není nic výjimečného, že vás nohy bolí po sportu nebo protože jste na nich stáli celý den. V takovém případě bolest během několika hodin odezní, stačí odpočívat a bolestivá místa namasírovat. Na pozoru se musíte mít, když křeče, ztuhlost, tupá či ostrá bolest vznikají bez zjevné příčiny. S největší pravděpodobností se jedná o závažnější zdravotní problém, který musíte řešit s lékařem.

Co vše hrozí?

ZDRAVOTNÍ OBUV 519S

Bolí vás chodidla a chytáte křeče do prstů? Možná se vám propadá klenba. Tento problém naštěstí patří k méně závažným, vyřeší ho i dobře zvolená zdravotní obuv, případně vložky do bot. Chytají vás křeče třeba i ve spánku? Tělo vám tím dává najevo, že mu chybí hořčík. Užívejte ho preventivně ve formě tablet nebo šumivého nápoje. Pokaždé syknete bolestí, když se opřete o patu? Nejspíš vám vyrostla ostruha. Jedná se o zvápenatělý „trn“, který prorůstá do měkkých tkání. Řeší se operací. Mezi závažnější problémy patří svíravý pocit v lýtkách. Může totiž signalizovat problém v žilním systému, hrozí například ateroskleróza. Pokud jste obézní a trpíte cukrovkou, bolest je často signálem syndromu diabetické nohy.

Pomáhá zdravotnická obuv i bylinky

Aby nohy nebolely, noste zdravotní pantofle, případě jinou zdravotní obuv. Širokou nabídku má například www.pp-servis.eu. V nabídce aktuálně je zdravotní obuv dámská, pánská i dětská, která je vyrobena s ohledem na zdraví a současně drží krok s módními trendy. Při akutní bolesti i jako prevence pomáhají chladivé a hřejivé gely. Úlevu pro unavené klouby a svaly přináší také ALPA francovka. Pomozte si bylinnou terapií. Bylinka arnika podporuje prokrvení, kaštan koňský snižuje otoky, měsíček a heřmánek mají hojivé účinky. Dopřejte si zábaly a koupele.
title=””

 

Napsat komentář