Často cestujete? Možná se vám vyplatí celoroční cestovní pojištění

road-map-1869235_960_720

Lidí, kteří jezdí na dovolenou v létě i v zimě, přibývá. Čím dál více je také těch, které do zahraničí pravidelně vyhání pracovní povinnosti. Však proč bychom zůstávali celý rok doma, když je toho za hranicemi tolik k vidění? Ani při častém cestování by se však nemělo zapomínat na cestovní pojištění.

Právě pravidelní cestovatelé spadají do skupiny lidí, kteří vyjíždí za hranice nepojištění. Někdy na to zapomenou, jindy si pojištění záměrně nezařídí. Mylně se domnívají, že když se jim nic nestalo desetkrát, ani na jedenácté cestě je nic špatného nepotká. A přesně tohle je ten nejhorší přístup, který můžete k pojištění na cesty mít.man-2138971_960_720

Nebaví vás sjednávat pojištění pořád dokola?

Standardně se pojištění zařizuje pouze na dobu pobytu. Při objednávání zadáte datum odjezdu, příjezdu a cílovou destinaci, navolíte si, jakou chcete ochranu (zda pouze proplacení zdravotních nákladů, nebo také pojištění zavazadel, odpovědnosti, úrazové připojištění aj.) a podle toho je vypočítána cena.

Nicméně existuje ještě jedno řešení, a to celoroční pojištění do zahraničí. Pokud cestujete často, rozhodně se vám více vyplatí i finančně. Tento produkt dnes nabízí několik pojišťoven, a tak hodně záleží na tom, u které si ho objednáte, ovšem například u Union pojišťovny se cena ročního cestovního pojištění rovná ceně pojištění na 20 dnů.

Neomezený počet cest i delší pobyty

Celoroční cestovní pojištění do zahraničí nelze využít na dlouhodobé pobyty v cizí zemi, platí pouze na výlety do délky 45 dnů. Počet cest během roku je ale neomezený a dostává se vám takové péče jako u krátkodobých pojištění. Celoroční varianta se dá využít dokonce na sportovní dovolené, žádné omezení v zemích pobytu neexistuje, pojištění platí po celém světě. Bez omezení nonstop jsou k dispozici také operátorky asistenční služby.

Celoroční cestovní pojištění je službami úplně stejné jako to krátkodobé, nicméně pro lidi cestující častěji může být cenově výhodnější a především jim ušetří starosti. Zařídit cestovní pojištění dnes sice není těžké, jde to i online, ale kdo na to má pořád myslet?

activity-1807474_960_720

Napsat komentář