Příprava zahradní techniky na jaro

grass-1840929_960_720

Země je v současné době sice stále pokryta sněhem, ale než se nadějeme, tak je tu opět jaro. Vášniví i méně zapálení zahrádkáři vědí, že právě teď je ten pravý čas na přípravu zahrady na jarní období. V době, kdy se však ještě nedají prořezávat přebytečné větve ovocných stromů, ani kypřit půda či sázet nové sazenice, se musí zahrádkář připravit jinak. Nesmí zapomínat ani na další potřebné vybavení. Nyní je tedy vhodný čas na to uvědomit si, jaké vybavení máte a jak jej připravit na jaro.

Zahradní technika a nástrojeElektrická sekačka John Deere R43EL

Žádný zahrádkář se při práci na zahradě v dnešní době neobejde bez spousty různých nástrojů a nářadí. Je však potřeba se o něj dobře starat. Ti méně poctiví si teprve těsně před jarem vzpomenou, kam na podzim odložili sekačku nebo pilu. Při koupi jakékoliv zahradní techniky jste určitě jako každý přemýšleli, zda se rozhodovat podle ceny či koukat na jiné parametry. Žádné i sebelepší nářadí vám ale nevydrží bez správného ošetření. Je proto lepší zahradní techniku již správně zazimovat, a tím si ušetřit půl práce při přípravě na sezónu. V případě motorové sekačky ji samozřejmě otřeme od nečistot. Nejdůležitější je vyndat sekací nůž a nechat ho odborně nabrousit v autorizovaném servisu, kde ho zároveň správně vyváží. Před sezónou je také důležitá výměna oleje.

John Deere

Značka John Deere je mezi zahrádkáři velmi dobře známa. Jde o americkou společnost, která vznikla již v roce 1837 a po celou dobu své existence se specializovala především na výrobu traktorů a kombajnů. V České republice byla uvedena v roce 1993 především jako dodavatel velmi kvalitní a spolehlivé zemědělské techniky. V současné době se John Deere již nezabývá pouze výrobou velkých zemědělských strojů, ale na našem trhu nabízí zákazníkům také celou řadu výrobků pro práci na zahradě, jako jsou sekačky či pracovní užitková vozidla.

Napsat komentář