O kom mluvíme? Ano, jde o vrásky.

boy-366311_960_720[1]

Setkáte se s nimi nejtypičtěji na obličeji či krku a jsou jedním z nemilosrdných ničitelů vaší krásy. Chcete se jich zbavit? Z obálek časopisů se na nás usmívají dokonale vyretušovaní slavní a krásná pleť nemusí zůstat nedostupná ani vám, a to i bez pomoci počítačových triků.

Jak vypadá cesta k hladké pokožce bez vrásek?

Asi nejznámější metodou je klasická cesta chirurgická. Této operaci se říká lifting. Kůže, ať na obličeji nebo i na krku, se tak v podstatě vytáhne a její nadbytek se odstraní. Řezy se ukrývají tak, aby následné jizvy nebyly příliš patrné, to znamená do přirozených záhybů kůže, partií za ušima nebo linie vlasů.

Vidina jizev a nutnost operace vás poněkud odrazuje? Pojmenování lifting už dnes zahrnuje i zákroky, které nejsou pro pacienta takovou zátěží. První z nich je miniinvazivní lifting nitěmi. Zde je skalpel nahrazen několika drobnými vpichy kanylou, s jejíž pomocí se zavedou speciální jehly. Takzvaný Threadlifting se hodí k omlazení nejen obličeje, ale i dalších partií jako například dekoltu nebo povolených paží.

Moderní účinný způsob představuje laserový resurfacing, který využívá působení frakčního CO2 laseru. Vzhledem k tomu, že můžeme laserový paprsek velmi přesně zacílit, aniž bychom poškodili okolní tkáně, tento způsob ošetření lze provádět i ambulantně a pacient může hned opustit pracoviště a vrátit se k běžným aktivitám.

Jedním z vůbec nejstarších postupů je radiofrekvenční lifting, dodnes velmi hojně používaný. Při něm prostoupí radiofrekvenční vlnění až do škáry, což podnítí obnovu kolagenových vláken, a tedy vypnutí pleti.

Velmi oblíbené je též fotoomlazení neboli fotorejuvenace. Jeho principem je působení světla v širokém spektru vlnových délek. Opět zde dochází k podpoření přirozené produkce kolagenu.

Můžeme se uchýlit i k aplikaci botulotoxinu nebo k odstranění vrásek za pomoci různých výplňových materiálů, nejčastěji kyseliny hyaluronové, protože tuto látku organismus velmi dobře snáší.

Kterou metodu si pro korekci vrásek vlastně zvolit?

Z našeho drobného vhledu do světa estetické dermatologie a plastické chirurgie vyplývá, že postupů existuje velké množství. Pro dosažení optimálního účinku je možné je i kombinovat, všechny mají svoje klady, negativa a mohou se objevit i komplikace.

Ty má v určitém velmi malém procentu každý lékař, byť disponuje sebevětšími zkušenostmi. Na naší klinice Altos proto předchází jakémukoli zákroku konzultace. Při ní nejprve lékař vyhodnotí vás zdravotní stav, zda neexistují přímé kontraindikace, které by vám bránily zákrok podstoupit. Pak vybere vhodnou metodu v souladu rovněž s vašimi požadavky, případně i jejich kombinaci. A s celým procesem vás seznámí, samozřejmě upozorní i na možná rizika.

Výběrem kvalifikovaného pracoviště nicméně zásadním způsobem rozhodujete o výsledku celé procedury. Jen tak máte záruku atestovaného odborníka provádějícího ošetření a náležité péče bezprostředně po něm.

Napsat komentář