Paprikový krém

paprikovy-krem[1]

Paprikový krém

Ingredience

  • 800 g konzervované cizrny
  • 2 velké stroužky česneku, prolisované nebo rozmačkané
  • 400 g konzervovaných červených paprik
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje plus trochu na zakapání pasty
  • 1 lžičku mletého chilli (podle chuti i více)
  •  sůl a pepř na dochucení
    paprikovy-krem[1]

    zdroj: www.recepty-zdarma.cz

K podávání:

  • křupavé tyčinky, řapíkatý celer, pečlivě omyté ředkvičky i s lístky

 

Postup při vaření

1. Opláchnutou cizrnu, česnek, sůl a pepř – množství koření záleží výhradně na vaší chuti – rozmixujte.

2. Přidejte papriky spolu s citronovou šťávou, olejem a chilli. Mixujte, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte, případně ještě dochuťte.

3. Pastu přemístěte do mísy, pokapejte olivovým olejem a podávejte s celerovou natí, ředkvičkami a s tyčinkami k namáčení.