Ostré nachos

ostre-nacos[1]

Ostré nachos

Ingredience

  • sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů
  • sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky (např. Sacla, kolem 60 Kč)
  • 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle
  • několik jarnímch cibulek, jemně nakrájených a – podle odolnosti
  • sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli.
  • rozmačkané avokádo nebo avokádovou omáčkou (guacamole) zakysaná smetana
    ostre-nacos[1]

    zdroj: www.recepty-zdarma.cz

 

Postup při vaření

Sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů vsypte na plech. Navrch nalijte sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky (např. Sacla, kolem 60 Kč) a posypte 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle. Posypte několika jarními cibulkami, jemně nakrájenými, a – podle odolnosti vašeho zažívacího systému – sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli. Rozpalte gril, plech vložte do trouby a vše tři minuty zapékejte, aby se sýr roztavil. Abyste tuto bleskovou mexickou variaci dotáhli k dokonalosti, podávejte ji s rozmačkaným avokádem nebo avokádovou omáčkou (guacamole) a zakysanou smetanou.