Kaše s mascarpone a tymiánem

Kaše s mascarpone a tymiánem

Ingredience

  • 1,125 litru mléka + 180 g instantní nebo obyčejné polenty
  • 40 g másla, na kostičky + 50 g strouhaného parmazánu
  • 1½ lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
  • mořská sůl, pepř
  • 160 g mascarpone a pár snítek tymiánu k podávání
    Kaše s mascarpone a tymiánem

    zdroj: www.recepty-zdarma.cz

 

Postup při vaření

Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.

Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.