Francouzský toust s vejcem a sýrem

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Ingredience

  • 4 toustové chleby namazané máslem
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené petrželky
  • 4 plátky čedaru nebo ementálu
  • 2 vejce

Postup při vaření

Francouzský toust s vejcem a sýrem

zdroj: www.apetitonline.cz

Dva tousty namazané máslem posypte petrželkou a na každý položte plátek sýra. Přiklopte zbývajícími tousty namazanou stranou dovnitř. Vykrajovátkem o průměru 5 cm vykrojte uprostřed každého toustu kolečko.

V misce ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Na malém plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev. Rychle namočte tousty do těstíčka a dejte je na pánev. Smažte asi pět minut, pak tousty otočte, do otvoru uprostřed každého z nich rozklepněte vejce a opékejte zhruba čtyři minuty. Zakryjte pánev pokličkou a pokračujte v opékání, dokud vejce nejsou hotová; trvá to přibližně čtyři minuty