Kukuřičná kaše s kuřecím v jogurtu

 

 

Kukuřice je neuvěřitelná plodina, která nám pomáhá udržet si dobrou kondici. Díky velkému obsahu glukózy dodává tělu potřebnou energii. Kromě toho zvyšuje odolnost vůči stresu a podporuje soustředění. Proto je vhodné konzumovat kukuřici zvláště v období, kdy je na nás vyvíjen velký psychický tlak. Kukuřice obsahuje také minerální látky, jako je železo, hořčík, zinek, mangan a selen, které podporují správnou krvetvorbu. V kukuřici najdeme i velké množství vitamínů skupiny B. Ty jsou důležité pro správnou funkci orgánů a také zlepšují kvalitu vlasů a nehtů. Zkuste kukuřici například v podobě kaše s kuřecím masem.

kukuřičná kaše

Ingredience:

400g kukuřice

3 lžíce tvrdého kozího sýra

1 lžíce oleje z vlašských ořechů

400g kuřecích prsou

250g bílého jogurtu

1 lžička kari

1 lžička drceného římského kmínu

1 lžička soli

Postup:

Nejdříve si naložíme maso. Jogurt smícháme s kari, římským kmínem a solí. V míse jej promícháme s masem. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici od ležet nejméně 3 hodiny, ideálně přes noc. Potom si rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem. Z masa odstraníme část marinády a pak ho položíme na pánev a opékáme. Mezi tím si uděláme kukuřičnou kaši. Kukuřici vložíme do vroucí vody a pět minut vaříme. Pak jí scedíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Rozmixovanou kukuřici vrátíme zpět na plotnu a přidáme sýr, olej z vlašských ořechů a mícháme dokud se sýr zcela nerozpustí. A můžeme servírovat. Podáváme se salátem nebo jinou zeleninou.