Čokoládovo-banánový dort s kustovnicí čínskou

 

 

Kustovnice Čínská, neboli Goji Berry, je považována za nejzdravější ovoce na světě. Obsahuje až dvacet jedna stopových minerálů. Kromě toho jsou v ní obsaženy karotenoidy, které napomáhají k ochraně buněk, zvyšují imunitu a snižují riziko infekce. A samozřejmě má kustovnice velké množství vitamínů. Kustovnice si vysloužila přízvisko superovoce. Zkuste ji přidat do pečení místo rozinek nebo brusinek. 

čokoládovo-banánový dort

Ingredience:

1 sklenice ovocného pyré (třeba bio jablečná přesnídávka)

60g kvalitní čokolády

35g kokosového tuku + na vymazání formy

250g tvarohu

1 vejce

200g špaldové mouky + na vysypání formy

2 lžičky prášku do pečiva

60g jemně mletých ořechů

2 lžíce kakaa holandského typu

2 lžíce sirupu z agáve (medu nebo melasy)

1 hrst kustovnice čínské

2 banány

Postup:

Čokoládu a kokosový tuk si rozpustíme ve vodní lázni. Banány si v misce rozmačkáme na kašičku. K ní pak přidáme mouku s přáškem do pečiva, kakao, ořechy, tvaroh, kustovnici, vejce a sirup s agáve. Nakonec přidáme rozpuštěnou čokoládu a vymícháme těsto. To pak nalijeme do formy, kterou jsme si předem vymazali kokosovým tukem a vysypali špaldovou moukou. Pečeme zhruba 35 minut v předehřáté troubě na 180°C. To zda je dort upečený kontrolujeme špejlí.Dort necháme vychladnout. Před podáváním jej můžete ozdobit čokoládou.